Föredrag om ungdomslitteratur

Förutom att jag talar om mina egna böcker håller jag gärna föredrag om modern ungdomslitteratur. Jag var Aftonbladets tonårsboksrecensent under elva år, satt sedan i Kulturrådets arbetsgrupp som delar ut litteraturstöd till barn- och ungdomsböcker i fyra, i juryn för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne i tolv och i styrelsen för Sveriges Författarfond i nio. I femton år läste jag i stort sett hela den svenska utgivningen av tonårsböcker. Det gör jag inte längre, men jag följer med i utvecklingen – har gjort det sedan 1987 – och läser det jag tycker verkar intressant. Jag brukar påstå att jag är en av dem i Sverige som har störst överblick över de senaste årtiondenas ungdomslitteratur. Jag delar gärna med mig av mina kunskaper till t ex lärare, bibliotekarier och fritidsgårdspersonal, håller bl a studiedagar.