Jag ljuger bara på fredagar

”Den är inte en bra ungdomsbok. Det är en helt otroligt jävla skitbra ungdomsbok!”

http://tinaottosson.wordpress.com/2013/01/14/jag-ljuger-bara-pa-fredagar-av-mats-berggren/

”Det här är en ärlig nutidsroman med hög igenkänningsfaktor och levande porträtt av både ungdomar och vuxna. Mats Berggren följer upp och utvecklar teman som han berört tidigare i författarskapet samtidigt som dessa nu nyanseras och fördjupas på ett intresseväckande sätt.” Helene Ehriander, Bibliotekstjänsts lektör.

”Den här boken är nämligen så sjukt djevvla bra att den lätt kan köpas in som klassuppsättning senare i år. Den är så bra att jag inte vill att den ska ta slut redan, så i stället hänger jag tvätt, betalar räkningar och letar upp nya noter till pianot. /…/ Bättre än jag någonsin kunnat hoppas på.”

http://tinaottosson.wordpress.com/2013/01/12/hundoron-och-statusuppdatering/

“För morsan får jag vara ute så här länge!”
“Bo hos henne då”, skrek farsan. “Gör det. Bo hos henne. Om det nu är så jävla bra där.
“Jamen, visst”, sa jag. “Då gör jag det.”
Jag tog väskan, slet på mig jackan, tryckte ner fötterna i kängorna och rusade ut utan att knyta dem.

Alexander har bott varannan vecka hos mamma och pappa i många år. Hans båda hem är ganska olika, men det tycker han inte är något problem, för honom är det självklart.
Efter en turbulent helg blir föräldrarna osams om vilka regler som ska gälla. Med ens kryllar det av konflikter som de har dolt för honom – om hur det var när han var liten, om hur det är i den andras hem, om hans framtid.
För Alexander blir det en chock som sätter hela hans trygga liv i gungning.
Mitt i deras bråk söker han sin egen väg – samtidigt som han måste ta reda på varför Julia, skolans coolaste tjej, plötsligt vill träffa honom.

Köp den billigt på:
Adlibris