Sent ute

”Här pratar en levande röst med egna erfarenheter om det som annars bara skildras utifrån. Det finns ett sug efter berättelser ’om hur det verkligen är’.”
Anna Wahlgren, Expressen

”Sent ute är så mångskiktad som titeln anger. Den serverar en våldsam och spännande historia. Den ger inblickar i miljöer som sällan skildras i ungdomsböcker. Den har ett medvetet och nyskapande språk. Den ger oss en övertygande och skör kärleksskildring. Den håller fram en uppfordrande bild av samhället och världen. Mer kan man väl knappast önska sig?
Gunilla Kindstrand, Arbetarbladet

”En realistisk samtidsprosa som spränger gränser!”
Eva Wahlström, Borås Tidning

Sent ute kommer hösten 2004 ut i Danmark.

” Jag är besviken på dej”, sa pappa till sist. ”Du kommer hem sent – igen – och när du äntligen kommer har du slagits – igen. Var har du varit tills nu? Okej, säg inget, du har bråkat igen, ditt bråkande får vi aldrig slut på.”

Baran, den kurdiske killen som blir misshandlad i Blåögd, berättar i Sent ute om vad som hände när hans pappa hade åkt till Kurdistan och Baran kunde vara ute hur länge han ville. Jag har skrivit den tillsammans med Bawer Coskun, som själv är kurd och har växt upp i Bredäng, där boken utspelas.